28.10.07

La masia de 2007

No em sap greu gastar diners en un bon menjar. És més, m'encanta fer-ho si el què menjo em fa feliç. 33€ són quasi 6000 peles i són molts diners sí quan surts del restaurant penses que el que has menjat no t'ha aportar res de nou i que tu mateix ho podries haver fet a casa teva. Si pago més de 15€ vull que el que mengi sigui o diferent o més bo del que puc menjar a casa meva o a casa dels meus pares (el llistó està alt).

Ens prenen per idiotes. Sí, les masies són molt maques si estan ben arreglades. Això no justifica cobrar 8€ per uns canelons que no són massa millors que els de l'Àrea de Guissona. No justifica cobrar 10€ per 10 llesques de pa torrat amb all i tomàquet. No justifica cobrar 10€ per un entremès amb embotits tallats gruixuts, ensaladilla i bacallà esqueixat. Podria seguir amb d'altres plats però no em vull fer pesat. Resumint, no justifica pagar 33€ per un entremès, uns canelons, un sorbet i un cafè amb gel, no. Diguem no. I no és per ser entremès o canelons, és per ser un entremès vulgar o uns canelons vulgars.

Ens posen una casa antiga ben arreglada, unes estovalles nostrades, un menjar de segona i el que al Bar Pepe ens valdria 12€, aquí ens hi sumen 20€. Amics restauradors, sapigueu que per 30€ puc fer la compra de tota la setmana i encara me'n sobra. Si voleu cobrar-me aquests preus, oferiu-me alguna cosa més que menjar casolà, que de tan casolà que és jo el podria fer a casa meva igual o millor. Gràcies.


"Canelons de la iaia? I si la iaia és fastigosa?"

25 comentaris:

xbgras ha dit...

doncs aqui hi he anat a dinar varis cops i tampoc ho vaig fer tan malament. Es clar que tampoc pagava jo, per tant, tan em feia la qualitat i l'únic que volia era menjar.

Narval ha dit...

Són preses de pel gastronòmiques. El que diu es podria trobar en un restaurant de menú i a un preu correcte.

Com a molt es podria demanar el llibre de reclamacions per tocar una mica els ous però el més fàcil és no tornar-hi.

Pansete ha dit...

Jo fa temps que vaig optar per repetir sempre als mateixos restaurants i no fer provatures perquè em sulfura que em prenguin el pèl en un restaurant.

Unknown ha dit...

Posi el nom, facin's el favor.

cargol ha dit...

Com és que encara cau de quatre potes en aquesta enganyifa d'antros?

Anònim ha dit...

Senyor Albert, es que aquest locals estan pensants per pixapins, no per Igualadins!

mrpage ha dit...

Se'n diu Samuntà i està a Òdena.

A veure, jo conec d'altres restaurants ubicats en "masies" que estan francament bé, el que passa és que fins que no l'has provat no ho saps. I a mi m'agrada molt provar.

Per cert, n'estic fart de la puta brasa.

set sota zero ha dit...

La punyalada definitiva la foten al vi. Per un vi que al súper val 3 o 4 euros te'n claven 9 o 10. El sector de l'hosteleria i la restauració s'ha comportat com una tribu de pirates des que ens van encolomar l'euro. Han doblat preus.

Anònim ha dit...

FELICITATS ALBERT! Que avui és el teu aniversari! Dius que ens convides? on quedem? tots els qui llegim aixó? jeje

Anònim ha dit...

De veritat és el seu aniversari?

mrpage ha dit...

Sí, és cert. Avui faig 28 anys.

Gràcies Ricard!

Anònim ha dit...

Felicitats doncs. Només li falten dos per la trentena!

Quimkong ha dit...

Per molts anys!
Espero que ho celebri a un restaurant enrotllat de la capital de l'Anoia com Kan Bakus o al Vinnari. Li fotran una clavada, segur, però podrà tornar a peu a casa.

Per què em costa tant diferenciar uns canelons d'una vomitada gratinada?

mrpage ha dit...

Moltes gràcies companys!

Avui no sortirem a sopar però. Tenint en compte el "sablasso" de diumenge i que s'acosta un pont que convida a gastar, el millor serà un econòmic sopar a caseta.

Sap que encara no he estat a Kan Bakus? Ho tinc pendent. El Vinnari està força bé!

cargol ha dit...

Felicitats i a celebrar-ho!

Quimkong ha dit...

A Kan Bakus el bacallà està massa salat -pel meu gust- i els cambrers et tracten de vos, tot dient coses com "aquest vi és molt aromàtic, amb predomini de notes florals entre el caracter dolç del Muscat i la frescor del Macabeu...".
Òbviament, després d'això només pots respondre: "Sant Hilari, Sant Hilari..."

Per la resta, prou bé.

mrpage ha dit...

Pots respondre: "Sant Hilari, Sant Hilari..." o també pots demanar gaseosa per fer la barreja.

set sota zero ha dit...

Per molt anys!

Itf ha dit...

Doncs jo dino fora de casa tots els divendres amb un amic i fa 3 mesos que anem al mateix restaurant. Barato i bo. Ja ens coneixen. Sempre demanem el mateix. Ens fa por canviar per un altre perquè possiblement ens surti més car i no ens agradi tant.

Amb això de les Masies tens raó. Sobretot has de fugir quan les estovalles son de quadros vermells i blancs (rollo picnic).

Anònim ha dit...

Per cert, el vull veure fent un retrat sobre: "catalans reinguts al xad". El joc de paraules pot donar resultats bestials.

Gouken ha dit...

Moltes felicitats.

Per sort o per desgracia sóc una persona que no gaudeix de menjars cars en restaurants on per norma general no m'agrada el que es fa o m'acostumo a quedar amb gana i sóc més asidu a locals de menjar basura o similars on per cuatre xavos em quedo fins al cul.
Menjar perjudicial i dolent? Potser sí, però els anys que visqui els viuré feliç -i sense deixar-me molta pasta-.

Narval ha dit...

Felicitats atrassades. No hauria imaginat que uns canelons donessin per tant. No seria mala idea fer una pàgina per desaconsellar restaurants.

Questionaire ha dit...

SENTO EL RESTARD, PERÒ PER MOLTS ANYS!

mrpage ha dit...

Caram. Aquest post ha aconseguit el rècord absolut de comentaris.

Moltes gràcies a tots pels comentaris i per les felicitacions!!!

Pel que fa a la web per desaconsellar restaurants, ho trobo una magnífica idea.

joan , ciutadà ha dit...

El secret està en menjar poc a poc : Si un àpat et costa 30 € y tel cruspeixes en 30 minuts et costa 1 € per minut, si ho fas en una hora, 0'5 € y si te hi estàs tota la tarda et surt mes barat que anar al cinema.
Bon Nadal.