23.1.07

Magia potagia

El truco final (The prestige)

Pel títol potser pensareu que es tracta del truc de l'enfonsament del Prestige, pero no. Tranquils, no hi trobareu hilillos de plastilina ni Manuel Fraga ni Mariano Rajoy. Hi trobareu una bona pel·licula, unes bones actuacions i un gran final. A grans trets, tracta de la història de rivalitat entre dos mags que lluiten per ser els millors i descobrir els trucs de l'altre. Durant una actuació d'un altre mag en el que fan d'ajudants, un fet inesperat o no, els separa per sempre i els inicia en una batalla genial per ser el millor mag. Es sabotegen un a l'altre i amb els seus secrets, no només trucs, faran el possible per destruir l'altre. Un "accident" fa canviar el rumb dels esdeveniments i precipita cap a un final sorprenent (com no podia ser d'altre manera).

Personalment crec que és una molt bona pel·licula, de les que tens ganes de veure una 2ona vegada per acabar de lligar caps. Destacaria una guapíssima Scarlett Johanson, l'actuació de David Bowie, l'ambientació i un argument brillant. En fi, una gran pel·licula.

Últimament sembla que la màgia em persegueix. Fa unes setmanes vaig veure també El ilusionista. Una altre pel·licula de magia amb un gran Edward Norton i amb un altre final sorprenent. Les dues pel·licules s'assemblen molt, tant en l'ambientació com en l'argument. Una és la història de rivalitat entre dos mags i l'altre la lluita d'un mag per una dona. No sabria dir quina de les dues és millor. Totes dues estan molt ben fetes.

Seguint amb la persecució de la màgia, una última recomanació: Mag Lari. Aquest és un mag autòcton, català. Fa uns dies vaig tenir la sort i la sorpresa de poder veure un espectacle seu i vaig quedar fascinat. No tant amb la màgia (que era molt bona) si no amb l'espectacle que fa. És un tio amb gràcia, és divertit i ho explota al màxim. Potser l'haureu vist a la TV3 algún cop. Jo diria que arribarà lluny... Si teniu l'oportunitat de veure un espectacle seu, aprofiteu-ho, us pixareu de riure...

Crec que em compraré el Màgia Borras. No, no tinc suficient paciencia....

Formo parte del espectáculo, idiota!!!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola!!

M'agrada parlar de cinema, de les dues películes que comentes, nomès n'he vist una, el ilusionista, i et dono la raò per ser d'un tema concret com la màgia, que sembla que per si sola no pugui donar molt de si, doncs realment han aconseguit que el públic estigui tota la película encuriosit per saber que passarà. I realment el final és inesperat perquè ho fan d'una manera magistral.
En quan al truco final, ja me'n ha parlat algú d'aquesta pel.lícula i em diuen el mateix que per la del ilusionista, que no es pot explicar, que s'ha d'anar a veure.

Així doncs intentaré veurela un dia d'aquests a veure que tal, segur que m'agradarà.

E.C

Anònim ha dit...

Sens dubte una gran pel·lícula. A mi personalment ma agradat més que el Il·lusionista. L'ambientació en el temps és excel·lent a totes dues, però la originalitat d'El truco final i l'increible final em van fer vibrar molt. Més que la interpretació de la Scarlett ( el seu paper és més aviat breu), destacaria la del secundari Michael Caine i la de Christian Bale. Per als amants del seu director ( Christopher Nolan ), tot i el lapsus de l'enessima part de Batman ( batman returns) destacaria un film seu que no us podeu deixar perdre, doncs per mi és una de les millors pelis que he vist: MEMENTO. Mireu-la i ja em direu el què.

Ah, com a dona tipus mencanta Piper Perabo, que surt al film fent de malaguanyada nòvia d'un dels protagonistes. També la podeu veure i ballar sobre la barra del Bar Coyote. Un escàndol!!


Pau.

Anònim ha dit...

amnon kapiliuk

Anònim ha dit...

Ei!
El Mag Lari el pots veure amb tota seguretat a la mostra de teatre infantil i juvenil que es fa a Igualada al maig. Realment és molt bo! (Perquè el Màgic Andreu ja cansa...).
No has vist la del Woody Allen de màgia? Scoop? Pel que comentes, el Ilusionista i El Truco Final l'hi donen 700 voltes!

Siau!

JCòdol

Unknown ha dit...

Crec que la Johanson està una mica sobrera a The Prestige.