10.6.07

Orxata

Sé que a molts de vosaltres els valencians us provoquen odi. Enmig de tot aquest odi jo hi he sabut trobar un bri d'esperança que em fa pensar que tampoc són tan males persones. Sí companys, els valencians ens han donat la benvolguda Orxata. Jo en sóc fan.

El millor lloc per prendre-la és en una orxateria, sens dubte. De les tradicionals, de les que en fan de la bona, no de les que hi posen concentrat, aigüa i a remenar, no. Avui però parlarem de la orxata que podem comprar als súpers: Com és? Quan val? La relació qualitat/preu és adequada?

-Chufi. 1.19€. Un envàs de disseny correcte ens presenta una orxata que, sense ser una meravella et pot fer disfrutar en qualsevol moment del dia. Obres la nevera, omples el got i cap dins. Sant Hilari. Agradable a la boca i amb un punt de dolçor adequat. Li manca un pèl de consistència. (també tenim la Chufi Light, no la penso tastar).

-Don Simón. 1.20€. Infumable. Allò no és orxata, és aigua amb colorant i edulcorant. Un gust agre i una textura massa fina la fan una pseudo-orxata. Fixeu-vos si és artificial que ni tan sols deixa aquell sarro al fons de l'ampolla (no fa falta agitar abans de consumir). Don Simón fills de puta, dediqueu-vos a fer la vostra prestigiosa Sangría.

-La Vicenteta. 1.09€. Fluixeta. Superes amb escreix la Don Simón peró no puc fer més que donar-te un 6 justet. Ets orxata de batalla.

-Orxata Caprabo. 0.98€. Una grata sorpresa. Ets econòmica i de qualitat. Un envàs molt auster amaga una orxata espesseta amb un punt de dolçor correcte i una textura d'allò més agradable. La millor relació qualitat/preu.

-Chufi Maestro Horchatero. 2.15€. La millor sense cap mena de dubte. El preu ho diu tot. És igual a la que et poden donar en qualsevol bona orxateria. Espessa, amb bon gust... Una autèntica meravella. Per a les bones ocasions, amb aquest preu no en pots abusar.


23 comentaris:

Anònim ha dit...

Ho sento de veritat, però no m'agrada gens la orxata.

Pansete ha dit...

Doncs miri, Sr. Calçasses, té raó: l'orxata probablement sigui l'única cosa bona que València ha llegat a la Humanitat (bé, l'orxata i els assassins en sèrie). Gràcies per descobrir-me aquesta Chufi Royal Maestro Horchatero. Per cert, la mítica Siper d'ampolla encara la podem trobar als supers?

mrpage ha dit...

Senyor Gené, vosté és un heretge. Aixi doncs no li queda cap motiu per perdonar als Valencians.

Sr. Pansete, no conec la Siper, no dubti que si en trobo la tastaré.

Anònim ha dit...

GRAN ANÀLISI xD

Com la d'orxateria enlloc, però jo trobo que de les envasades que he tastat, una de les que més m'ha agradat és la que venen al Suma. Qui sap si els subministren la mateixa que a Cabrabo.

Els jugadors del barça si que tenen orxata a les venes, cagunlou!

LAKUL ha dit...

Albert, crec que als valencians els podem donar gràcies per acollir les platges del PP! Imagina que vinguessin cap aquí!!! Noooooooo! Si vinguessin el pla seria el següent:
Nosaltres molt amables els donariem tota la orxata que tenim, però previament adulerada! Que és caguin i fotin el camp collons!

Anònim ha dit...

Fabulós!
comparteixo els gustos i l´anàlisi d´aquest post al 100%.

set sota zero ha dit...

La Sangría Don Simón també és per trallar. Que tanquin l'empresa.

jair d ha dit...

els valencians escriuen orxata amb "H" o sense?

mrpage ha dit...

Evidentment amb H i amb CH. Faltaria més.

Unknown ha dit...

Orxateria Sirvent al carrer Parlament. Oblideu-vos de la calor.

Sònia ha dit...

La orxata del mercadona tambe esta prou bona....

Pansete ha dit...

Yes, Doc: la Sirvent és brutal.

Questionaire ha dit...

Heu provat mai el canari? A Manresa en diem de la barreja fifty-fifty d'orxata amb granissat de llimona.
I ara un vell acudit:
-"¿Orchata se escribe con h o sin h?
-Hombre, con h, que si no diría orcata..."

mrpage ha dit...

A Igualada també en diem Barreja. És, també, molt bo.

Per cert, apunto la del Metadona com a pendent de tastar.

sombretti ha dit...

Fa molts anys una nena va donar orxata al Jaume I i el rei, en tastar-la, li digué: "Això és or, xata". I diuen que el nom ve d'aquí.

Ha, ha!! Una cosa bona que tenen, i el nom el posem nosaltres.

Anònim ha dit...

Una pregunta: això de barrejar orxata amb granissat de llimona, no dona cagarrines?

Anònim ha dit...

Més que barreja, a Igualada en diem Barrejat.

mrpage ha dit...

Cert Pau cert, en diem barrejat. I no, no fa cagarrines.

XV ha dit...

Ara mateix si que em pendria una bona orxata amb una bola de gelat de torró flotant.. i tampoc oblidem la llet merengada!

Anònim ha dit...

Per cert, falten a l'anàlisi també la orxata refrigerada La Levantina, que jo personalment trobo que té un gust molt raro, i la orxata Puleva, que encara no la he tastat però la he vist avui al super per primer cop i no he pogut evitar comprar-la.

Jo el que trobo és que entre totes aquestes de pot, la Chufi dóna bastant el pego.

mrpage ha dit...

Ja tinc pendents la Orxata del Metadona, la Levantina i la Puleva. Mica en mica les compraré i analitzaré. Gràcies companys per la informació.

pascu ha dit...

Sols he entrat buscant l'imatge, però tinc que dir que l'orxata és lo millor del mon nyam.....

Anònim ha dit...

Bones,

Si et vols pendre una excelent orxta, sense necessitat d'anar a l'orxateria, al teu llistat en falta una. Has de probar l'orxata COSTA, es una orxata boníssima com les d'abans,amb xufla valenciana, amb cos i amb un sabor autèntic sense llimona,ni canyella.Veuràs com l'inclouràs a la llista en primer lloc.