8.7.07

F1...F18


Aquests dies es cel·lebra a Igualada l'Aeroesport. Un certament aeronàutic en que es poden veure tota classe d'avionetes, helicòpters, simuladors, exhibicions, etc. Una de les propostes que, any rere any, generen més expectació i alhora més polèmica és el vol de l'F18 de l'exèrcit espanyol. Cada any tots els anomenats pacifistes surten amb pancartes, cartes al diari i follons varis reclamant la retirada d'aquest.

Que voleu que us digui, a mi em fa gràcia veure-ho i tot i que estic d'acord amb tots els arguments pacifistes que puguin argumentar, no crec que fer volar aquest prodigi de la tècnica inciti a la guerra. És només un avió, espectacular, ràpid i destructiu depenent de l'ús que se'n doni. Si, però va ser creat per l'exèrcit amb finalitats militars, em direu alguns. Bé, fent ús de la demagògia barata us diré que internet també va ser creat per i per a militars i les seves finalitats no eren pas el Messenger, el Fotolog o muyzorras.com. Bé que estàveu molt feliços quan va aparèixer el tècnic de l'ADSL a casa vostra, no? Moltes de les coses que tenim han començat en laboratoris militars i no per això inciten a la guerra.

Perquè no pensem més en l'F18 com un avió espectacular? Com una obra d'enginyeria bestial o, simplement, com un avió més? Estaria amb vosaltres si com a part de la exhibicó aquest avió deixés anar una bomba de fisió nuclear sobre el poble veí d'Òdena, o si, per exemple, quan passés per sobre engegués una ràfaga de trets sobre els espectadors. No és ni serà així, tot i que, ben vist seria un espectacle de collons.

8 comentaris:

Eva ha dit...

home, està clar que molta de la teconologia de la qual podem gaudir no va ser creada per amor a l'art i sovint té finalitats militars.....

però els avions suposo que és un altre tema.... pe`ro vaja tampoc estic molt al corrent de les caracteristiques i possibilitats d'aquests tipus de trastos...

sombretti ha dit...

Doncs, sentint-ho molt pels d'Òdena, hasta seria maco de veure lo de la bomba nuclear

Anònim ha dit...

Una màquina mortífera. Com sempre hi ha coses més greus per queixar-se que aquestes collonades. Tant de bo tots els avions de guerra només s'utilitzessin per fer exhibicions i no per anar a petar l'Iraq. Aquest bitxo deu xupar bastant no?

Anònim ha dit...

Bé, també hi ha avions de passatges que estaria molt bé de veure. El F18, tan esgarrifos com és, ja està molt vist! També existeixen avions radar. No seria espectacular també?
Jo sentint-ho molt .... crec que s'està abusant de l'F18 en aquesta fira. Juguen amb la polémica per fer-se publicitat, i de ben segur que més amunt, on no els podem veure, hi ha un regitzell d'avions vigilant la reraguarda del que fa l'exhibició.
Albert, una mica sarcàstic amb ho de la bomba atòmica, no? Sempre hi ha coses pitjors i millors.
Com deien els pacifistes, com tu anomenes, PEL SOROLL SAPS QUE VE, PELS MORTS SAPS QUE S'EN VA! També exagerat, com ho de la bomba atòmica.

set sota zero ha dit...

El "publema" és que la construcció i manteniment d'aquests trastos els paguem entre tots. L'exhibició ens surt careta. Lo de la bomba atòmica seria un punt, tots amb ulleres de sol, mirant el bolet nuclear i dient "oooohhhh".

Anònim ha dit...

No faci cas dels pacifistes gilipolles. Com a amant de l'aviació militar, m'agrada que duguin bitxos com aquest a les exhibicions. Ja que els paguem, com a mínim que ens els ensenyin.

D'altra banda, em sembla realment una rucada molt suada ja, allò de "és que són eines de mantar". Doncs clar que ho són, idiota: per això és un avió de guerra. I el que cregui que amb una merda de Cesna o un A310 fas coses tan espectaculars com amb l'F/A 18,que s'ho faci mirar.

Jo als pacifistes sempre els hi pregunto el mateix: oi que us agrada la meva espasa napoleònica que tinc penjada a l'habitació? Doncs un dia va servir per matar a algú, per això encara hi té dentades a la fulla.

Anònim ha dit...

O sigui, tu no ets pacifista. Caram tu! Que vol dir no ser pacifista o ser pacifista?

Segons el diccionari:
-PACIFISTA; Partidari del pacifisme.
-PACIFISME:Doctrina i moviment partidaris de la supressió de la guerra com a mitjà de resoldre els conflictes internacionals.

CORRECTE! Sóc un idiota (com diu el company) pacifista. No sempre hem d'estar d'acord, no? (Ara no em matis per resoldre el nostre petit comflicte, eh!)

Eva ha dit...

suposo que sí les fotos picants ajudarien pero estàn prohibides en el fotolog i el decaleg encara que irònic no vol "infringir la llei" jejeje