7.10.08

Quatre dies i Nadal

Sí amics, el Nadal ja s'acosta. En quatre dies ens trobarem immersos en plena voràgine consumista. O no. La crisi fa estralls i aquest Nadal ja no serà com els d'abans.

Ens espera un Nadal atroç. Els Tió no cagarà més que diarrea i el Pare Noel estarà famèlic. Seguiran penjats en els balcons però enguany ho faran amb l'escala lligada al coll. El sol fet de pensar en els sacs buits de joguines i els nens plorant ja els cou a l'ànima i el suïcidi serà la seva única sortida. Els Reis no seran excepció. Amb els preus de la gasolina els surt més a compte subcontractar immigrants subsaharians que ja resideixen aquí.

Potser aquest any us voldreu agafar més que mai a la loteria, oi? Doncs jo us dic que no, no confieu en el "Gordo de Navidad". Aquest any els dècims valdran el mateix però els premis variaran ja que l'Estat s'ho haurà gastat tot salvant el Banco Popular i la CAM i els premis seran de 100€ el Gordo i la resta a cèntim per pesseta. Les típiques participacions de les entitats, penyes o bars, també patiran canvis. Enlloc de jugar 4€ i donar-ne 1€, en jugarem 0.75€ i la resta se'ls quedarà la entitat per no caure en la fallida total. Xavier Gabriel acumularà a Sort tan estoc de dècims, que el més rendible serà vendre'ls a pes a un drapaire.

Aquells dinars de gambes, escamarlans, marisc i olives farcides ja han passat a la història. El caldo serà de pastilla i enlloc de galets hi haurem d'afegir pasta maravilla. La carn d'olla la farem amb restes de l'animal que no serveixen ni per fer mortadel·la, el torrons d'Antiu Xixona donaran pas als de xocolata amb Krispies i les neules de Santa Coloma de Farners als Surtidos Cuétara, que també fan el fet.

I els anuncis de cava? S'ha acabat el glamour de Freixenet. Ni directors de Hollywood ni actors cotitzats. A molt estirar, el director serà català i l'actor convidat serà el que fa de Llucifer als Pastorets del meu poble. Codorniu ja no farà anunci, només falques a la radio.

S'acosta un Nadal apocalíptic i jo ja us he avisat. No em vingueu fent els ploramiques, ara ja no teniu excusa. Si arribem a Reis i no ha petat tot ja ens podrem donar per satisfets.

Bon Nadal.

Apunt de llençar-se daltabaix

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest any i degut a la crisi, la Teletrès reposarà els gags de la Trinca pel dia de nadal, a les cases es consumirà torró del DIA i els reis vindran amb només un camell, tot sigui per la crisi energètica.

Vostè estigui tranquil, que el banc no li fotrà el Focus. La dona potser sí...

Almogaver ha dit...

Tot plegat és molt més greu, Sr. Albert.

-El Pare Noël s'ha vist forçat ha deslocalitzar el seu imperi. Sonen campanes què s'ha instal.lat a Tailàndia i sotscontractat un xiquet perque li faci la feina (autònom i la meitat li paga en negre).

-Parlant de negres...els reis d'orient (mitjà, s'entén) han decidit no exportar més i han subtituït l'or per llautó, l'encens per patxuli i la mirra per un val del Mercadona.

-El Tió es veu abocat a donar escalfor a les llars catalanes, donat el preu del gasoil.

Així estem.

Josep ha dit...

Hauríem de canviar de data Tots Sants (Halloween pels menors de vint anys).
Potser per a després de les rebaixes?

jair d ha dit...

oju, que després sóc jo l'alarmista...

mrpage ha dit...

I ho és, i ben fet. Cal ser alarmista, company brillant.

El món s'acaba, amics.

Questionaire ha dit...

Guardeu el pal de picar el tió per defensar les garrafes d'aigua que quan s'acabi i comenci la guerra per aquest líquid us farà falta... (picada d'ullet al guionista)

Anònim ha dit...

És vostè un autèntic visionari. Què més lluny de la realitat?