No em sap greu gastar diners en un bon menjar. És més, m'encanta fer-ho si el què menjo em fa feliç. 33€ són quasi 6000 peles i són molts diners sí quan surts del restaurant penses que el que has menjat no t'ha aportar res de nou i que tu mateix ho podries haver fet a casa teva. Si pago més de 15€ vull que el que mengi sigui o diferent o més bo del que puc menjar a casa meva o a casa dels meus pares (el llistó està alt).
Ens prenen per idiotes. Sí, les masies són molt maques si estan ben arreglades. Això no justifica cobrar 8€ per uns canelons que no són massa millors que els de l'Àrea de Guissona. No justifica cobrar 10€ per 10 llesques de pa torrat amb all i tomàquet. No justifica cobrar 10€ per un entremès amb embotits tallats gruixuts, ensaladilla i bacallà esqueixat. Podria seguir amb d'altres plats però no em vull fer pesat. Resumint, no justifica pagar 33€ per un entremès, uns canelons, un sorbet i un cafè amb gel, no. Diguem no. I no és per ser entremès o canelons, és per ser un entremès vulgar o uns canelons vulgars.
Ens posen una casa antiga ben arreglada, unes estovalles nostrades, un menjar de segona i el que al Bar Pepe ens valdria 12€, aquí ens hi sumen 20€. Amics restauradors, sapigueu que per 30€ puc fer la compra de tota la setmana i encara me'n sobra. Si voleu cobrar-me aquests preus, oferiu-me alguna cosa més que menjar casolà, que de tan casolà que és jo el podria fer a casa meva igual o millor. Gràcies.
"Canelons de la iaia? I si la iaia és fastigosa?"