7.2.08

Tràmits

Que jo sigui un despistat i sempre ho deixi tot per últimíssima hora no significa que la societat i les institucions no puguin evolucionar favorablement.

Durant dos dies he acumulat totes les gestions que no he sigut capaç de fer en un any: renovar el DNI, renovar el carnet de conduir, renovar les subvencions a la hipoteca, comprar-me un cotxe i renovar l'assegurança per el nou cotxe. Per a totes aquestes gestions he necessitat recopilar més documentació que l'arxiu de Salamanca, he hagut de fer més viatges que Gulliver i fer més cues que per les entrades del Boss.

A saber:

-DNI: una hora de cua de 08:00am a 09:00am davant les infectes oficines de la Polícia Nacional. Allà em donen un paperet amb l'hora. Em toca a les 10.20am i haig de portar l'antic DNI i una foto de carnet. 6€. (a la cua tenia la doble de Cèlia Cruz davant. D'amagatotis intento fer-li una foto amb el mòbil però queda tan malament que no us la ensenyo).

-Carnet de conduir: tres fotografies de carnet, el carnet de conduir apunt de caducar i la carta de trànsit. Una revisió mèdica que és un pur tràmit: abans d'entrar, en el document ja hi posa que sóc apte. 78€. Rebré el carnet a casa en uns dies.

-Nou cotxe: Per al finançament necessito fotocopia de la llibreta d'estalvis i del DNI, última nòmina i volant d'empadronament. Per el cotxe en si, mentre miri cap a Roma i em deixi donar per el cul, n'hi ha prou.

-Assegurança: Últims rebuts de l'assegurança vigent i resum del valor dels accessoris del nou cotxe.

-Renovació de les ajudes a la hipoteca: Em demanen que porti originals i fotocopies de les declaracions de renda del 2006 i 2005. Fotocopia de les escriptures del pis i document amb les dades entrades. Com que no tinc els documents de les rendes vaig a Hisenda i després d'omplir dos nous documents i fer vint minuts de cua, una infecte funcionaria m'atén i em diu que en uns dies rebré la documentació a casa.

I on vull anar a parar amb tot això? Amb la tecnologia de la que disposem, no seriem capaços d'evitar llargues cues, anar a 30 oficines diferents, necessitar obsolets documents i, sobretot, perdre el temps d'aquesta manera? No podria existir una única oficina on tot fos possible i només posant el meu DNI ja es tingués accés de forma segura a les dades necessàries per a cada gestió sense haver de recopilar documents, factures, escriptures, mecanoscrits i papyrus?

I, ja per acabar, és necessari que tot el personal d'atenció al client sigui home o senyora lletja?

8 comentaris:

sombretti ha dit...

Clar, si l'estat dediqués 1.000 milions d'euros a investigació, vostè podria seguir siguent un despistat. Molt maco.

Anònim ha dit...

Sr. Albert, ha topat amb un dels càncers del país.

Vier ha dit...

Uf, sí que són lletjos, sí.

I vinga més i més fotos carnet! La gent sempre parla del lobby del petroli i tal i qual, però qui realment mou els fils de la política és la gent del Fotomatón, que no volen pas que els aixequin el xiringuito.

Maleïts buròcrates...

Ghandi ha dit...

Vostè està equivocant la solució. No cal agilitzar tràmits sinó suprimir-los. Perquè volem tants carnets que ocupen espai a la cartera? Jo a la meva cartera només hi vull bitllets, la foto d'alguna noia guapa i un calendari del xinos. Si tots anéssim per aquest món sense identitat i conduíssim sense carnet, què cony passaria? Res. Seriem més feliços. Tot això dels DNIs és una conspiració.

cargol ha dit...

Ui, s'ha fotut de morros contra el detestable món funcionarial!

Ja el compadeixo.

Anònim ha dit...

Sóc personal d'atenció al client, i jo no sóc lletj, però se m'ha espatllat la cara una mica i també al pas dels anys em costa cada cop més mostrar aquell somriure forçat de "en què el puc ajudar?"... I això passa perquè el "client" és cada cop més torrecullons. Sense ànim d'excusar als qui t'han atès, en part puc entendre la seva cara contínua de fàstic. Al cap dels anys, ja passa ja. PD No, no sóc cap funcionari (tan de bo!).

Narval ha dit...

Tot això és ben cert per desgràcia. Ja no queda tant però perquè ens implantin a tots un microchip com els gossos. M'he descollonat amb la foto.

... ha dit...

A Suècia no cal tot això. Vas amb el teu Personnummer (el DNI d'allà) i et pots renovar el carnet, el de conduir, llogar una peli al videoclub, casar-te (no és conya)...
Però clar.. són menys gent, més organitzats i les ties estan més bones....
Salut