8.6.07

De poble


A un poble hi pots entrar de dues maneres: bé o malament. Com a introducció és pobre, ho sé. Espereu el nus i el desenllaç, per favor.

La gent de poble és especial, i com més petit és el poble, encara més especial. Sé de que parlo. En un poble sempre hi ha disputes entre families, entre cases i entre clans. Això si, en una cosa sempre estan d'acord: els que no són del poble són forasters i quasi sempre mereixen ser mal vistos. Desenvolupo i no m'oblido de les excepcions.

Abans us deia que es pot fer bé o malament. Doncs malament és com ho fa la majoria. Una familia decideix deixar el seu poble o ciutat i traslladar-se a un altre poble. Atenció! Ja arriben els forasters!! Que volen aquesta gent? Perque venen a casa nostra? Que hi fan aquí? Només portaran problemes! Mare, vigili que aquests forasters tenen molt mala pinta. És així i com més petit i tancat és el poble més exagerat és. El primer pas és desconfiar. I això no només es fa amb els que s'instal·len el poble, els que passen per allà ja mereixen quasi bé el tracte de delinqüents, robaiaies o aprofitats. Els pobles que tenen algún interés turístic en són l'excepció.

La manera de fer-ho bé és aparellan-te amb la pubilla, la filla o la tieta. En aquest cas ets membre de ple dret del poble i ningú et mirarà malament. Ets dels seus. No has de justificar res ni donar cap referència.

En un grau menor queden els familiars i/o amics dels nadius. Ells també són ben acollits tot i que mai esta de més donar alguna bona referència.

Val a dir també, que si ets bona persona i no portes problemes al final t'acaben acollint. No seras dels seus fins que no portis 100 anys al poble, pero amb el temps et respectaran i si vas amb compte potser et retiren la etiqueta de delinqüent.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

D'on has tret la foto de la muntanya blava? Això es històric!! Per cert, també pots entrar bé i despres, al cap d'un temps caure malament (i sé del que parlo), només falta que una familia del poble se't fiqui en contra que ja estàs mal vist per tot el poble. L'única solució que he trobat es casat-me amb una pubilla, i ara en mica en mica sembla que tornaré a entrar bé, però ara sóc jo que no em dóna la gana!

mrpage ha dit...

La foto la vaig fer quan vaig saber que estava a punt de desapareixer. En tinc alguna més.

Si Toni, el teu cas és especial i diferent pero en el fons em dona la raó. Els pobles són especials.

Senyor Giménez ha dit...

En el fons, passi el que passi, sempre portaràs l'estigma de ser foraster.

Anònim ha dit...

no hi ha remei. O hi has nascut, o sempre seràs un foraster. Però si hi has nascut i els teus pares eren forasters....tu encara seràs fill de forsaters....

Total, que per ser plenament de poble els teus pares hi han d´haver nascut i tu també. Però llavors encara hi has de viure tota la vida. Si marxes una temporada fora et poden tornar a penjar l´etiqueta !

Complicadíssim !!

Anònim ha dit...

Això és un mite, a no ser que el poble tingui menys de 1000 habitants.

Jo, sóc de poble. I bé, sóc un foraster al meu propi poble.

mrpage ha dit...

Evidentment, està una mica exagerat pero és cert. I si, en els pobles de menys de 1000 habitants (més o menys) es on més es nota. El "meu" cas és un poble de meys de 150 i allà ja és el summum. Jo, pero, ho he fet bé.

Questionaire ha dit...

Una solució: tots els moros als pobles de menys de 1.000 habitants. Ja veureu com se'ls treu la tonteria. Això sí, quan toqui, tothom a buscar-hi bolets!

mrpage ha dit...

A un poble de menys de 1000 habitants els hi fots 20 moros i els nadius moren. No podrien resistir-ho.

Eva ha dit...

ostres no exageres una mica???
no sé, jo els cops que he anat a pobles petits mai m'he sentit mal mirada i sóc de barcelona jo, i se'm nota (o això diuen)....

mrpage ha dit...

Si, una mica si que exagero pero creu-me que és cert. Clar, depen del tipus de poble. Jo tinc la experiencia, sobretot, en 2. Un és més gran i tot i que malament no et miren, sempre et tracten com el de fora i si van maldades no pateixis que t'ho retrauran tan com faci falta.

L'altre és molt petit i tancat. No et faran mala cara pero ells parlen per sota i critiquen tot el que no coneixen. Creu-me, és molt cert en segons quins casos.

Eva ha dit...

els mp3 els tallo amb el tinynice mp3 cutter, es un trial i penso que aviat se'm acaba també va bé sound fourge pe`ro també se'm ha acabat el trial

mrpage ha dit...

Gràcies Eva! Segur que per aquests programes pots trobar-ne el crack per treure la restricció d'un trial. Bé, suposo.

Anònim ha dit...

Pongamos que hablo de Castellolí...o de Vergós?

mrpage ha dit...

És una possibilitat.

set sota zero ha dit...

Jo fa 11 anys que vaig a un poble de la Ribera d'Ebre, de 900 habitants, d'on són els avis de la meva dona. D'avis cap avall tots forasters i jo ja no cal dir-ho (t'ho fan notar clarament). Ara bé, fa 3 o 4 anys van començar a arribar-hi anglesos (de turisme o a fer-s'hi cases)i també romanesos i marroquins (a construïr les cases). Seguim sent forasters, però de primera classe, com si diguessin "comparats amb aquests no sou tant forasters".

Xavi ha dit...

Albert, t'hem agafat la foto i la veuràs a www.muntanyablava.cat
Moltes gràcies!!!

Acabes de fer un gran bé pel poble!!

Anònim ha dit...

q guai ser de Castellolí i de la placeta! allà venien uns forasters a fer de pixapins q els deiem macacos!!!jejejeje