27.2.07

Carta oberta a Txiki Beguiristain

Estimat Txiki,

Jo sóc un entrenador autodidacte, bàsicament m'he format a base de PC Futbol, Hattrick i escoltant els savis de la taula del darrere del meu bar de capçalera (rodolí). Com a currículum no em portarà gaire lluny pero tinc ulls a la cara i m'adono dels problemes d'aquest Barça. Despres del partit d'ahir s'ha desfermat l'eufòria i ja sembla que ens tornem a menjar el món. Típica reacció del culé. Jo toco més de peus a terra i quan tornin a arribar les hòsties, que tornaran, a mi no m'agafaran amb els pixats al ventre. Aquesta lliga està guanyada, remontarem a la Copa i ens fotran un pa com unes hòsties a la Champions.

El motiu de la present, però, és parlar del futur. Primer de tot m'agradaria parlar de baixes. Tenim uns jugadors que demanen una jubilació a crits: Edmilson, Belletti, Motta i Giuly ja no tenen lloc en aquest equip. Viuen del passat i ja no aporten res. Un altre cas és Jorquera. Jo el considero un gran porter, inclús millor que Valdés. De totes maneres sé que mai serà titular i em sap greu per ell. Per tant, crec que seria bo per ell canviar d'aires. Guardem-n'he una opció de recompra preferent pero no trenquem la carrera a un gran futbolista. Saviola també demana la baixa ja! No és dolent, pot triomfar a un altre equip, però al Barça ja no hi pinta res. No és un bon suplent d'Eto'o i cobrant el que cobra és un estorb.

Molts ja sabeu que jo vendria a Ronaldinho. Com que sé que això no passarà, donem-li confiança pero no ni perdonem tantes. Que entreni com tots i si té una mala época doncs que mengi banqueta. Que no visqui d'una filigrana i un gol de falta. Com a crack se li ha d'exigir molt més. Si volem vendre samarretes ja li demanarem als senyors de Kukuxumusu.

Tema altes. No sé com ningú més se n'adona. Necessitem ja un negre al mig del camp! Un Makelele, un Essien, un Diarra, un Viera, etc... No cal que sigui un mestre amb la pilota. No cal. Necessitem un mig destructor amb un gran físic i que posi la cama si o si. Deixem-nos de toies com Edmilson, guaperes com Màrquez o puteros com Motta. Fitxem un portento físic que treballi com el que més. Estic segur que n'hi ha a patades.

Que més canviaria? Doncs un bon suplent per Eto'o, un extrem per suplir a Giuly i un lateral esquerre de confiança. Sylvinho m'encanta pero el tio ja és gran i s'ha de pensar en el futur. De totes maneres Txiqui, mira al planter abans d'anar pel món. Segur que a casa tens bons jugadors que, si hi confies, segur que triumfaran. Confiem en el teu olfacte (sic).


Atentament,

El teu calçasses

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bona la pàgina.

Xavi ha dit...

Bolo, bolo... avui haig d'escriure pq m'has tocat un tema que és "bàsic"...
Potser sí que hi ha alguns jugadors que no ofereixen el que pertocaria a allò que guanyen o el que s'espera d'ells, però també, a vegades, no es veu la feina que alguns arriben a fer...
Et carregues els migcentres defensius i aquesta és una peça bàsica per l'esquema del Rijkaard. Màrquez i Edmilson fan molta feina al mig -NO tant A LA DEFENSA- perquè recuperen pilotes (el primer és més agressiu (bé x partits a fora) i els segon la toca més (bé x partits a casa)) i el Barça així juga millor que quan juga amb els 3 petits (Xavi, Deco, Iniesta ->catàstrofe al Bernabeu).
És cert el que dius pel tercer, Motta, que encara no sap acabar un partit sense targeta i fa temps que ja hauria d'haver-se tornat a lesionar.
Defenses titulars: Puyol i Oleguer i/o Thuram.
No posem l'Oleguer de lateral, que ja en tenim. I no et treguis el Giuly, que en necessitem dos més com ell (trobo a faltar el Luis Garcia).
Has vist què passa quan juguen Ronnie, Saviola i Messi??? Res de bo, tot pel mig, i així res de res (igual que el triatleta Robinho).
Ens falta un bon Ten Cate aquest any!!!!

Anònim ha dit...

T'has deixat de matar el teu protegit Gudjohnsen. Un fiasco.

Anònim ha dit...

Doncs jo posats a fer, també em vendria l'Eto'o i fitxaria al Drogba.

Itf ha dit...

Estic molt d'acord amb tu. Giuly ja fa temps que no fot res però el Rijkaard, com que figura que és el rei de no crear malrollos al vestuari el fa jugar. Si no juga bé, que no jugui! Si s'enfada, que s'enfadi!

Tan debó poguessim fitxar l'Essien! És el meu preferit del Chelsea.

A veure si avui remontem a la copa!!

Per cert, jo també sóc entrenador a base de Pro Evolution. Jeje!

mrpage ha dit...

@Oriol, gràcies!

@Amic Canya, primer de tot merci per la teva primera intervenció al blog.
Jo també vull extrems i un mig defensiu. El que passa és que no vull els que hi ha ara. Giuly només sap còrrer. Edmilson i Marquez no m'agraden. Vull un tio que sigui una bestia en tots els sentits. No amb la pilota sino fisicament.

@Pau, Gudjohnsen no és davanter centre i per això no triomfa al Barça. Que jugui més enrere, de mitja punta, i ja veurem com canvia la cosa. És un altre exemple de jugador que ens l'hem carregat injustament.

@Toni, Eto'o serà un imbecil i un ninyato pero com a davanter és lo millor. Drogba també és molt bo pero jo amb Eto'o estic content.

@itf. Veig que estem d'acord. Essien es molt bo pero dificil de que vingui. Busquem a Africa que en trobarem a carretades.

Anònim ha dit...

Si es tracte de fer llista de la compra:

Lat. esquerra: Abidal del Lyon
Lat. dret: ALves del sevilla
Central: Andrade o sino Milito
Organitzador: Xabi Alonso
Recuperapilotes: Essien

Exit: Silvinho, Belletti, Edmilson, Saviola, Ezquerro i Giuly

MESSI, ETOO, RONALDINHO
(INIESTA, GUDY, DOS SANTOS)

DECO MARQUEZ XAVI
(MOTTA, X. ALONSO, ESSIEN)

ABIDAL PUYOL THURAM ZAMBROTTA
(GIO OLEGUER ANDRADE ALVES)

VALDES (JORQUERA)

tXIQUI JA TENS FEINA!

Anònim ha dit...

els comentaris que pugui fer un tio que es mira el futbol en posició tres quarts i que només veu els gols a les repeticions, no em mereix cap tipus de credibilitat. Això si, amb l'ull posat al mirall per no perdre's qui entra per la porta del bar de capcelera, per veure si s'assembla a aquell o a l'altre.

6q

mrpage ha dit...

Nel-> si fitxem Essien és per fer-lo jugar, no? Jo no el deixaria de suplent...

6q -> Jo puc seguir les entrades i sortides del Verdaguer i seguir el partit. Tu ja coneixes el meu bon criteri futbolistic, per tant no et permeto que en tornis a dubtar i, menys, en públic...

Unknown ha dit...

I què tal Klosse com a segon d'Eto'o?